Home.

Online schrijftolken is nog toegankelijker gemaakt. Als vervolg op Text-on-Top is er nu de applicatie gekomen: Text-on-Tap, tekst direct beschikbaar. Het is een “tekst streaming systeem” hierdoor is het delen van een scherm met tolktekst niet meer nodig. Bandbreedte wordt hierdoor ook een stuk minder. Want er wordt nu alleen de real-time tekst via een unieke link naar een browser gestuurd.

Er zijn verschillende mogelijkheden: Via Text-on-top Reporter kan de schrijftolk de tolktekst naar het Text-on-Tapplatform sturen. Er komt via een unieke link naar een browser de tolktekst direct in beeld bij de tolkgebruiker.

Maar ook kan met behulp van een nieuwe applicatie “Text-on-Tap-overlay” die men kan downloaden een ondertitelmodus activeren. Deze ondertiteling kun je zelf verslepen naar de juiste ....(lees verder...)


Congres
Nieuw: Liever geen chaos bij een congres? Dit is een handig document dat iedereen zou moeten checken als ze een schrijftolk en/of gebarentolk inzetten bij een (groot/klein) evenement/congres/festival.
Document: Tolken inzetten bij congressen.U kunt mij nu ook als MOBIELE schrijftolk inzetten. Lees verder...


Goed horen is niet vanzelfsprekend. Dat kan in het dagelijks leven knap lastig zijn. Stel, u bent op een verjaardag, maar kunt de gesprekken niet volgen. Of je zit in de collegezaal, maar hoort niet wat de docent uitlegt. Ondertiteling zou handig zijn. Is dit herkenbaar? Dan kan ik uw extra paar oren zijn.

Schrijftolk Gea Duister schrijft op wat u niet kunt horen.

Zie mijn aanwezigheid als een bril, kunstgebit of hoorapparaat. Ik typ wat er wordt gezegd zodat u gelijkwaardig kunt communiceren. En daarbij hoef ik niet eens fysiek aanwezig te zijn. Als één van de weinige schrijftolken in Nederland tolk ik namelijk ook online.

Schrijftolk nodig? Ik laat spraak in tekst ontstaan, zodat ook iemand met een auditieve beperking net als ieder ander kan meepraten.

Europees Schrijftolk logo:
Lees ook het nieuws.