Trainingen.

Voor de volgende trainingen kunt u ons inzetten:
- VeloWalker(en)
- Online Schrijftolken

=
Mogelijke beschrijving VeloWalker(en)
=
Zittend schrijftolken is de basis van de tolkopdrachten voor schrijftolken en hun gebruikers. Dit is vrij statisch en in Nederland nu redelijk ingeburgerd.
Vanuit Finland is de mogelijkheid gekomen om ook mobiel te schrijftolken. Dit betekent voor schrijftolken dat zij inzetbaar zijn op nog meer locaties!
De mobiele schrijftolk is kwetsbaarder: komt vooraan te staan bij bepaalde situaties, is zichtbaarder voor horenden en sprekers maar hierdoor komt de handicap van de tolkgebruiker ook duidelijker in beeld.
Hoe ga je samen hier mee om?

Van de schrijftolk wordt een extra vaardigheid verwacht: lopen en tolken tegelijk. Maar kan je dat als schrijftolk zomaar? We gaan dieper in op de kwetsbaarheid van de schrijftolk & tolkgebruiker en zullen de psychologische effecten hiervan bespreken en ervaren.

Na het theoretische deel gaan de deelnemers oefenen en ervaren hoe het is om te Velowalkeren. We beginnen met het aantrekken van de Velowalker, en geven tips hoe deze contact maken met klanten (zowel horend als doof). Na dit gedeelte krijgen we een rondleiding van een ervaren gids. Welke competenties worden aangesproken en welke problemen ervaar je als schrijftolk? Dat gaan we ervaren!

De deelnemers gaan naar aanleiding van de theorie oefeningen uitvoeren die betrekking hebben op de vaardigheden zoals de Velowalker aandoen, contact maken tolkgebruiker en gids, ontmoeten, communiceren, interactie & schakelen. De schrijftolk wordt uitgedaagd om meerdere opties uit te werken. De tolk reflecteert daarbij op zijn eigen gedrag en krijgt feedback van de coache(s).=
Mogelijke beschrijving Online schrijftolken (TOA = Tolken Op Afstand)
=
- Technische info over tolken op afstand
- Reactief aan de hand van VVA methode TOA in de praktijk opstarten
- Tolken op afstand in de praktijk (vervolg) - Uitleg eerste programma’s en installatiecheck
-- Werken met (meerdere) platformen, en gebruik maken van scripts tijdens een online opdracht.
- Terugkoppeling & delen van ervaringen plus het compleet maken van eigen checklist voor toekomstige TOA-opdrachtenOp verzoek kan het programma en de inhoud aangepast worden. Tevens zijn data en locatie dan bespreekbaar.
Disclaimer: Dit alles wel bij een een minimum aantal deelnemers.